Jste zde

Domů » Jídlo a pití

Mallorca - jídlo a pití

Restaurace s venkovním posezením, Mallorca

Všichni milovníci dobrého jídla si na Mallorce jistě přijdou na své. Těžko byste hledali jiné místo ve Středozemním moři, kde se na tak malém prostoru vyskytuje tolik skvělých restaurací jako právě na Mallorce. Samozřejmě zde existují restaurace (především hotelové a u pláží), které nabízí směsici tzv. mezinárodní kuchyně, pokud ale zajdete kousek směrem do vnitrozemí, určitě najdete menší restaurace, které nabízejí tradiční kuchyni. Menší restaurace vás také mohou překvapit výhodnými cenami, zvláště v době obědů, kdy podle španělského zákona musí nabízet jedno cenově zvýhodněné jídlo.

Restaurace většinou nabízejí masové pokrmy a jídla s dary moře v mnoha variacích. Určitě byste měli navštívit jednu z rybích restaurací s terasou pokrytou senem přímo na pláži nebo jeden z vinných sklípků hluboko pod zemí.
Stejně jako pro ostatní jihoevropské země je na Mallorce jídlo zážitkem a ne pouhým uspokojením základních potřeb. Snídaně je většinou malá a rychlá, ale na oběd a především na večeři si lidé nechávají spoustu času a užívají si v kruhu svých známých či rodiny požitek z jídla. Pokud budete chtít večeřet v restauraci, nečekejte, že obsazený stůl se ještě ten večer uvolní. Protože Španělé večeří velmi pozdě, většinou ne dříve než v devět, je dobré obsadit stůl předtím. V nejpopulárnějších restauracích je důležitá rezervace.

Víno je na Mallorce tradičním nápojem. Bohužel je pěstování vína na Mallorce již 100 let omezováno, protože tím trpí další rostlinné druhy, které se zde vyskytují. Dnes se vinice nacházejí v oblastech okolo Binissalem a Felanitx. Proto jsou v mallorských restauracích místní vína jen velmi zřídka k dostání.

Víno vyrobené na Mallorce v Binissalemu

Mallorca na Facebooku