Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Mallorca - nabídka kultury

Mallorca - nabídka kultury

Mnoho návštěvníků ostrova Mallorca dává přednost před plážemi spíše kultuře a historii. Najdou zde mnoho památek a významných budov, muzeí, galerií a knihoven. Ale obdivovat mohou také památky, a to nejen v metropoli Palma, jako je například katedrála, zámek Bellver, Palacio Real, Lonja, Gran Hotel, Museo de Mallorca, patricijské domy a asi dvacet galerií moderního umění. Krásné a zajímavé jsou také kláštery, strážní věže, kostely, radnice a muzea v 52 dalších městech ostrova, které přispívají k architektonickému a uměleckému bohatství Mallorky.

Každý rok se zde pořádají opery, koncerty Symfonického orchestru Ciutat de Palma nebo program Un invierno en Mallorca, který obohacuje kulturní život v zimních měsících. V létě se konají festivaly vážné hudby pod širým nebem nebo koncerty moderní hudby a jazzu, stejně jako baletní a divadelní představení.
Navštívit můžete také řadu výstav, které jsou pravidelně k vidění ve výstavních centrech Sa Llotja, Casal Solleric, Ses Voltes, Bellas Artes nebo Casa de Cultura.

Mallorca - nabídka kultury

Mallorca na Facebooku