Jste zde

Domů » Pláže

Mallorca a pláže

Pláž Alcúdia - pohled na okolí Mallorky
Autor: Rob Ellis

Pláže na ostrově Mallorca najdete po celém pobřeží, alespoň několik vám jich přiblížíme.
Na severu ostrova, v zátoce Alcúdia se nachází několik pláží. Ve skutečnosti se ale jedná o jednu, 11 km dlouhou písečnou pláž. Nejznámějšími plážemi v této zátoce jsou Playa Alcúdia, Playa de Muro a Can Picafort.

V sousední zátoce leží letovisko Port de Pollença s hezkou pláží. Ta je klidnější než v Alcúdii a nabízí neobyčejný pohled na pohoří Sierra de Tramuntana. Jednu z nejkrásnějších pláží ostrova najdete také na severu, je to pláž Cala Formentor na poloostrově Formentor.

Nejznámější pláží jižní Mallorky je písečná pláž Es Trenc. Je více jak dva kilometry dlouhá a na jejím pozadí se nachází krajina písečných dun. Část této pláže je dokonce oficiálně využívaná jako nudistická.

Nedaleko pláže Es Trenc leží prázdninová destinace Colonia Sant Jordi, která nabízí malou písečnou pláž Es Port. Jako výhradně nudistická pláž je využívána i pláž Es Caragol. Pláž Cala Pi je krásná malá pláž, která své jméno získala podle řeky Torrent de Cala Pi, která zde ústí do moře.

Východní pobřeží ostrova Mallorca má nespočet malých zátok s překrásnými plážemi. Vyzdvihnout mezi nimi jen jednu není opravdu snadné. Letovisko Cala Mondrago patří do národního parku Mondrago. Návštěvníky si získává pláží s jemným bílým pískem a křišťálově modrou vodou.

V severovýchodní části ostrova leží destinace Cala Torta, která se vyznačuje idylickým pobřežím a nedotčenou okolní přírodou.
V letovisku Calo des Moro se návštěvníkům nabídne dech beroucí výhled na zajímavě formované skály a také turisticky velmi oblíbená pláž. Velice populární je také letovisko Cala Millor, které má stejně jako Sa Coma překrásnou dlouhou písečnou pláž.

Mallorka - pláž Playa de Muro

Mallorca na Facebooku