Jste zde

Domů

Mallorca - tipy na dovolenou

Hornatá Tramuntana na Mallorce svažující se k moři

Mallorca je oblíbená pro své krásné pláže a moře a láká k dovolené strávené koupáním a reaxací, ale nabízí i mnoho dalších důvodů, proč ji navštívit.
Oblast Tramuntana nabízí mnoho možností k prozkoumání hornaté části ostrova. Turisté zde mohou podnikat jednodenní výlety i náročné vícedenní túry. Odměnou jim jsou krásné výhledy přes hornatou krajinu a mallorské roviny až na moře.
Destinace je velmi oblíbená i mezi cyklisty. Ti ji v zimě využívají k tréninku, kdy je počasí ve většině evropských zemích pro cyklistiku nevhodné. Terén je na ostrově vhodný jak pro pohodové tak i náročnější ježdění.
Ostrov má co nabídnout také milovníkům historie a kultury. V hlavním městě Palma de Mallorca můžete obdivovat staré město, kde jsou k vidění stavby gotické i secesní. V létě se zde koná mnoho hudebních festivalů – od klasické a folklorní hudby až po jazz.

S cestovní kanceláří nebo individuálně?
Na Mallorcu se jezdí především s cestovní kanceláří a již předem připraveným zájezdem. Nicméně pokud se nechcete vázat ale vydat se sami, není v tom žádný problém. Dnes se již dají koupit letenky za velmi výhodné ceny a síť veřejné dopravy je na ostrově vybudována velmi dobře. V mnoha městech je možné zapůjčit si auto. Je ale důležité upozornit na to, že ubytování v hotelu koupené přímo na místě je ve většině střediscích až o 20% dražší než ubytování koupené přes cestovní kancelář. Naproti tomu v menších městech a hotelech může být takto koupené ubytování výrazně levnější. Pokud chcete na Mallorcu cestovat mimo sezonu, tedy mezi listopadem a dubnem, je dobré vybrat si nějaký hotel předem a zjistit si, zda je mimo sezonu v provozu.

Palma de Mallorca s katedrálou

Mallorca na Facebooku