Jste zde

Domů » Palma de Mallorca

Pláž Platja de Palma

Mallorka, pláž Platja de Palma
Autor: DorteF

Pláž Platja de Palma (Playa de Palma) leží ve východní části zálivu u hlavního ostrova města Palma de Mallorca. Rozprostírá se mezi městskou částí Can Pastilla a S’Arenalem (El Arenal), který patří do obvodu obce Llucmajor.
Ve skutečnosti patří k pláži pouze prostřední část celého území mezi Can Pastillou a S’Arenalem. Všeobecně se ale jako Platja de Palma označuje celý pás mezi přístavy v Can Pastille a S’Arenalu. Po celé pláži jsou rozmístěny plážové bary, které se nazývají balneario. Bary jsou očíslovány a slouží tak nejen jako místo k občerstvení, ale díky jejich číslování jsou dobré i k orientaci na rozlehlé pláži. U balnearios jsou také veřejné toalety.

V posledních letech byly v blízkosti pláže postaveny i supermarkety, kde se dá nakoupit občerstvení. Blízko baru Balneario 7 stojí tzv. Riu Center, kde se nachází turistické infocentrum, policejní stanice, kostel a dětské hřiště. Nedaleko tohoto centra je i známá "pivní ulice", kde je nepřeberné množství hospod a barů a mnoho dalších možností k zábavě.
Pláž Platja de Palma je hojně navštěvovaná i v zimě.

Autobusovými linkami se lze dostat z jednoho konce pláže na druhý, tyto autobusy jezdí po silnicích ve vnitrozemí. Další možností je turistický autobus, který jezdí v blízkosti pláže, ale ten je o něco dražší než normální autobusové linky.

Pláž Platja de Palma, Mallorka
Autor: BVanHoytema

Mallorca na Facebooku