Jste zde

Domů » Port de Sóller

Port de Sóller

Port de Sóller, Mallorca
Autor: MiikaS

Port de Sóller je částí obce Sóller a leží na severním pobřeží ostrova Mallorca, v kotlině pohoří Tramuntana. Od hlavního města Palma de Mallorca je vzdálen asi 30 kilometrů.
Místo není žádným velkým letoviskem. Nacházi se zde jen několik hotelů, většinou nižší kategorie. Jako cíl výletu je ale velmi oblíbený. Z místního přístavu jezdí do města Sóller tramvaj (oranžový expres). V samotném přístavu je mnoho pěkných restaurací. Místní pláž Platja Port de Sóller patří mezi ty menší, je dlouhá asi 600 metrů.

Do místa se dá cestovat několika způsoby. Z nádraží na Placa Espanya v centru Palmy sem několikrát denně jezdí vlak Tren de Sóller (tzv. červený blesk) a ze Sólleru již zmíněná tramvaj. Autem se sem dostanete po dálnici okolo Palmy a z ní sjedete na značené odbočce na Sóller. Dále pojedete po silnici C711 přes Tramuntanu. Rychlejší varianta je jízda tunelem Tunel de Soller, kde se ale platí mýtné. Cesta Tramuntanou vede 500 metrů dlouhým průsmykem Coll de Sóller, což byla před otevřením tunelu jediná možnost, jak se do Port de Sóller dostat. Před vjezdem do města se od roku 2007 projíždí dalším tunelem, který je ale zdarma. U kruhového objezdu za tímto tunelem se nachází bezplatné parkoviště a přístav je odtud vzdálen jen několik minut pěšky.
Další zajímavá místa v okolí: Cala Tuent, Puig Major, Sa Calobra.

Port de Sóller, Mallorca
Autor: Jodastephen
Zařazení: 

Mallorca na Facebooku