Jste zde

Domů » Pláže

Son Serra de Marina

Son Serra de Marina, Mallorca

Son Serra de Marina je malá vesnice ležící na severovýchodě ostrova Mallorca. Nachází se asi 6 km jižně od Can Picafortu, v délce asi 1400 metrů podél zálivu Alcúdia.

Na rozdíl od letoviska Can Picafort sem ještě masová turistika nezasáhla. Středisko je postaveno výhradně z maximálně 2-patrových domů, žádné velké hotely zde nenajdete. Během letní sezóny sem jezdí především obyvatelé z hlavního města Palma nebo z vnitrozemí.

Obec má celkem tři pláže, na západ od řeky je přibližně 450 metrů dlouhá a 130 metrů široká, a je většinou navštěvována místními obyvateli. Na východ od města leží 1800 m dlouhá pláž Sa Canova, který již patří k obci Artà a zasahuje až do Colonia de Sant Pere. Dále na západ je ještě pláž Platja de Son Real. Nelze k ní ale dojet autem, proto se většinou parkuje u přístavu v Serra Nova a potom se jde asi 15 minut pěšky po turistické stezce.
Son Serra de Marina má malý přístav na západní pláži. Na východě je místo ohraničeno řekou Torrent de Na Borges a pláž je zde díky větru ideální pro kite surfaře.

Ve vesnici ani v okolí nejsou žádné pro turisty atraktivní objekty. Z Palmy se sem dostanete přes města Inca, Santa Margalida, Muro a Can Picafort autobusovou linkou, cesta trvá asi dvě hodiny.

Son Serra de Marina, Mallorca

Mallorca na Facebooku